Duurzaamheid

  1. Home
  2. |
  3. Duurzaamheid

Verantwoordelijk en duurzaam door te reduceren

Wanneer men denkt aan duurzaam & verantwoord ondernemen, denkt men niet gelijk aan grootverbruikers van papier, zoals wij. Toch dragen wij hier weldegelijk ons steentje aan bij op meerdere vlakken. Proefschriftmaken voelt zich extreem verantwoordelijk als grootverbruiker van papier en wij doen er dan ook alles aan om onze ecologische voetafdruk te reduceren. Wij ondernemen diverse acties om onze klanten keuzes te bieden die deze voetafdruk tijdens de productie optimaal minimaliseert.

Zo doen wij dat, met en vóór onze klanten

Allereerst zijn wij een project begonnen waarbij wij onze klanten de keuze geven om een boom te planten wanneer zij de productie van hun boeken bij ons starten. Wij doen dit door lid te worden van: Trees for All. Wanneer je een boek met ons wilt produceren doe je hiervoor een gift van €5,- om 1 boom te planten, wij doneren vervolgens ook €5,- en planten dan in totaal 2 bomen. Op deze manier kunnen we de CO2-uitstoot neutraliseren en geven we gelijk iets moois terug aan de natuur.

White Zero 100% gerecycled, dit is de standaard

Milieubewuste keuzes voor een circulaire economie

Minder verspilling, minder vervuiling en zuiniger omgaan met diverse grondstoffen. Zo werken we samen toe naar een gezonder milieu en dragen we bij aan een circulaire economie. Wij bieden onze klanten diverse mogelijkheden om tijdens de productie van hun boek milieubewuste keuzes te maken.

Onze papiersoorten

De papiersoorten die wij gebruiken zijn daarnaast FSC gecertificeerd of gerecycled. De gerecyclede papiersoorten gebruiken we voor het omslag en het binnenwerk. We werken onder meer met 80grs voor het binnenwerk (White Zero 100% gerecycled, dit is de standaard) en voor de cover met 300grs Recystar Nature. De White Zero variant is van zeer hoge kwaliteit én gerecycled. Dit zijn noemenswaardige redenen waarom wij graag voor dit soort varianten kiezen.

De papiersoorten hebben niet alleen een milieubewust voordeel, maar komen ook tegemoet in de kwaliteit van bedrukken. Doordat het witte onbedrukte papiersoorten zijn, zonder grijze laag en zonder ongeregeldheden, is het erg goed te bedrukken. Daarnaast biedt onze papierleverancier een heel arsenaal aan mogelijkheden, zodat ook bijvoorbeeld prachtige foto’s in hoge kwaliteit gedrukt kunnen worden. Dat kan onder meer met gestreken papiersoorten, zoals BalanceSilk 115grs.

Duurzaam digitaal

Naast de fysieke boeken die wij produceren, zijn wij ook digitaal erg actief. Het is wellicht de meest duurzame manier om je boek te produceren. Door dit online te regelen, hoeven er geen boeken geproduceerd en verzonden te worden. Veel klanten van ons kiezen dan ook voor een lage oplage in fysieke boeken en besteden meer aandacht met ons aan hun digitale publicatie. Aan vrienden en familie uit de directe omgeving geeft men liever een fysiek boek en de personen die verder weg wonen krijgen dan de duurzamere versie digitaal toegezonden.

Jouw boek ook duurzaam produceren? Laat het ons weten!

Aan de slag met milieubewuste keuzes om jouw boek perfect te realiseren? Laat ons weten wat je wensen zijn en we gaan met jou het ideale concept tot realiteit brengen.

Diensten

Menu