Uw proefschrift digitaal publiceren?

In het huidige digitale tijdperk heeft Proefschriftmaken naast de traditionele gedrukte boeken ook digitale producties in het assortiment. Proefschriftmaken biedt vijf digitale publicaties aan: een hyperlinked PDF, eBook, ePub Basis, ePub Uitgebreid en een app.

Bel me terug

Digitale publicaties: vijf mogelijkheden

Een eBook is een digitale versie van een boek, met net als bij een gedrukt boek een hoofdstukindeling. Het enige verschil is dat naast teksten en afbeeldingen ook animatievideo’s kunnen worden weergegeven. U kunt een eBook zowel op de computer als op een speciale e-reader, tablet of smartphone lezen.  De verkoop het eBook is de laatste jaren enorm gestegen. Om aan deze toenemende vraag te voldoen zien we dat uitgevers en auteurs steeds vaker ook een eBook uitbrengen. Dit geldt ook voor proefschriften. Bij Proefschriftmaken zien wij ook dat de vraag naar eBook toeneemt. Bent u benieuwd hoe zo een eBook eruit ziet? Kijk dan op onze eBook-pagina

Wanneer u ervoor kiest uw proefschrift te publiceren als hyperlinked PDF, ontvangt u een PDF met een zeer praktische verrijking. Zo wordt de inhoudsopgave voorzien van hyperlinks. Dankzij deze links wordt de lezer van het proefschrift middels de hyperlinked inhoudsopgave gemakkelijk naar de juiste pagina’s gestuurd. Daarbij kan de kaft als eerste pagina en de achterkant als laatste pagina in het boek worden opgenomen.

Het grote voordeel van een ePub is dat deze geopend kan worden in iBooks of Adobe Digital Editions op een Apple- of Google tablet.
De ePub heeft een vaste opmaak, wat betekent dat de opmaak zich niet aanpast aan het scherm. Dit is belangrijk aangezien het proefschrift bestaat uit verwijzingen naar pagina’s, tabellen en afbeeldingen. In de ePub basis kunt u eenvoudig door het document navigeren met de klikbare inhoudsopgave.

Benieuwd naar een voorbeeld? Deze kunt u hier aanvragen 

Op een Mac is de ePub te openen in iBooks (hier te downloaden)
Op een android/ Windows is de ePub te openen met Adobe Digital Editions (hier te downloaden)

U kunt ervoor kiezen om de ePub standaard mogelijkheid uit te breiden met diverse verrijkingen. Proefschriftmaken kan de gehele opmaak van uw ePub verzorgen. Daarbij kunt u ervoor kiezen om Proefschriftmaken diverse aanvullingen toe te laten voegen zoals interne en externe links, foto’s als slideshow, video’s, formulieren en animaties zoals roll overs.
Benieuwd naar een voorbeeld? Deze kunt u hier aanvragen 

Op een Mac is de ePub te openen in iBooks (hier te downloaden)
Op een android/ Windows is de ePub te openen met Adobe Digital Editions (hier te downloaden)

De laatste optie is het publiceren van het proefschrift als app. Uw app wordt vormgegeven als applicatie. Dit betekent dat uw proefschrift als app te downloaden is via de Apple store voor zowel smartphones als tablets.
Uw proefschrift krijgt een icoon met daarachter een beginpagina gevolgd door uw proefschrift als boek. Ook bij deze innovatieve optie linkt de inhoudsopgave naar de juiste hoofdstukken.