Frequently asked questions

Bel me terug

Wat is het verschil tussen offset drukken en digitaal drukken?

Offset drukken is van oudsher de standaard techniek. In de loop der jaren heeft Digitaal drukken steeds meer terrein gewonnen. De belangrijkste reden is dat Digitale druk voor de kleinere oplagen een stuk goedkoper en sneller is. Daarnaast is het gemakkelijker om kleurenpagina’s door een boek heen te verspreiden. Bij Offset druk is dit een stuk lastiger. Digitale druk heeft als ander voordeel het gemakkelijk en snel na te bestellen is.

Kan ik na mijn proefdruk nog wijzigen aanbrengen?

Ja dat kan. Lever ons dan de nieuwe pagina’s aan. Wij vervangen dan de pagina’s in de oude PDF. Heb je meer dan 10 wijzigingen,

lever ons dan een compleet nieuwe bestand aan.

Kan ik mijn eigen boek opmaken/ vormgeven?

Natuurlijk kan dat. Houdt dan wel rekening dat er een designprogramma gebruikt wordt. Dit kan Adobe Indesign zijn. Let op Microsoft Word is geen opmaakprogramma voor te drukken boeken.

Kan ik zelf mijn vormgever kiezen?

Uiteraard kan je zelf een vormgever kiezen. Samen met de vormgever kan je dan drukklare PDF bestanden aan ons aanleveren.

Kan Proefschriftmaken de vormgeving voor mij verzorgen?

Dat is ook goed mogelijk. Wij hebben meerdere vormgevers in dienst. We helpen je dan ook graag met jouw binnenwerk en/of omslag.

Hoe moet ik mijn bestanden aanleveren in A4 of 17×24?

Het beste is als je zelf het bestand op het juiste formaat aanlevert. Wij kunnen echter een bestand van A4 naar 17×24 cm schalen. Alles blijft qua pagina’s hetzelfde, het wordt alleen allemaal iets kleiner.

Is het mogelijk om een aantal pagina’s vooraf te laten controleren?

Natuurlijk, mail deze bestanden dan naar Orders@proefschriftmaken.nl of bel ons even!

Wat betekent een printklare PDF en hoe maak ik deze?

Een printer is niet in staat om een Microsoft Word bestand te printen. Daarom moeten we een PDF hebben. Je kan heel makkelijk vanuit Microsoft Word een bestand opslaan als PDF. Het is echter nog beter als je het opmaakt in Adobe Indesign. Dan kan je een drukklaar bestand exporteren. Deze houdt veel meer rekening met het drukproces. Denk hierbij aan het optimaliseren van afbeeldingen en invoegen van lettertypen. Voor meer informatie verwijzen we hoofdstuk 4 en 5 van onze handleiding.

Kan ik verschillende papiersoorten kiezen?

Natuurlijk is het mogelijk om verschillende papiersoorten te kiezen. De meest gebruikte zijn HVO, Biotop, G-Print en Color Copy.

Welke soorten laminaat zijn er?

Er zijn 2 standaard soorten laminaat. Glans en Mat. Daarnaast heb je ook nog SPOT-UV dat is een combinatie van beiden soorten.

Kunnen mijn proefschriften op verschillende locaties worden afgeleverd?

Dat kan, wij leveren standaard op 1 locatie in Nederland. Tegen een meerprijs kunnen er meerdere afleveradressen worden aangegeven.

Ik ben vaak niet thuis en op de universiteit duurt de post vaak wat langer. Hoe regel ik dat met mijn proef?

De proefdruk sturen we graag naar een huisadres in veel gevallen kan deze door de brievenbus. Daarna wordt de gehele bestelling op een andere locatie geleverd. Bijvoorbeeld de universiteit of bedrijf.

Wat is het BTW-tarief?

Het BTW tarief op drukken is 6%. Op vormgeving is dat 21%.

Wat is de standaardlevertijd?

Wij rekenen 3 werkdagen voor een proef. Dat lijkt veel, maar we hebben 1 dag nodig om de bestanden goed te zetten. De 2e dag maken we een echt gelijmd boek en verzenden deze. De 3e dag krijg je deze proef dan thuis. Voor de gehele order hebben we 8 werkdagen nodig. In overleg kan dit natuurlijk altijd sneller.

Wat gebeurt er met mijn auteursrechten?

Deze rechten zijn en blijven altijd van jou. Zelf als je kiest voor uitgeven dan behoudt jij jouw rechten.

Wat is een groepskorting?

Je kan al een groep vormen vanaf 2 personen. De enige voorwaarde is dat de groep binnen een jaar van elkaar promoveert. We hanteren hier dus een hele ruime marge!